Hunch 15 Privacy gaat het over de weerslag van de toenemende privatisering op de vormgeving van de architecturale en stedelijke ruimte. Er wordt nagedacht over de toenemende greep van een globale en lokale markt op stadsplanning, over de groeiende maatschappelijke nadruk op eigenaarschap en veiligheid, en over individualisme tegenover collectivisme als democratische ideale. Tegelijkertijd wordt in de bijdragen ook de onderlinge relatie tussen de private en publieke sfeer opnieuw bekeken.
Hunch 15 Privacy gaat het over de weerslag van de toenemende privatisering op de vormgeving van de architecturale en stedelijke ruimte. Er wordt nagedacht over de toenemende greep van een globale en lokale markt op stadsplanning, over de groeiende maatschappelijke nadruk op eigenaarschap en veiligheid, en over individualisme tegenover collectivisme als democratische ideale. Tegelijkertijd wordt in de bijdragen ook de onderlinge relatie tussen de private en publieke sfeer opnieuw bekeken. Onderwerpen zijn onder meer de wisselwerking tussen ontwerp en veiligheid, publiek-private samenwerking in de sociale woningbouw, opkomende economische machtsstructuren en de bouw van nieuwe steden, individualisme in de westerse cultuur in relatie tot niet-westerse ideeën over plaats en ruimte, de relatie tussen individuele mensenrechten en de collectieve waarde van de stedelijke ruimte, de transformatie van verwaarloosde stedelijke ruimten via individuele participatie, de discussie over auteurschap in de collectieve architectuurpraktijk, en de houding van de vrije markt tegenover het leven in de stad.
Met bijdragen van Lucia Allais, Lieven De Cauter, Edward Dimendberg, Kenneth Frampton, Powerhouse Company, raumlaborberlin, Alejandro Zaera-Polo e.a.